недеља, 8. новембар 2009.

Ljubav...

Bol, smeh, sreca.....opsednutost, zavisnost, medjuzavisnost. U jednom trenutku je sve savrseno u drugom se rusi. Sta je ljubav? Da li je moguce definisati? Ponovo se ja bavim definicijama.....ova potraga za srecom je bas teska, naporna.....mozda je i bol sreca, i to je znak da zivimo....Covey kaze da je Ljubav glagol i da su svakodnevni postupci i posvecenost ljubav....Osho pak tvrdi da je ljubav mora da bude bezuslovna i da jednostavno niodkoga ne mozemo nista da ocekujemo nego samo da dajemo i da ljubomore ne sme biti, niti osude......Da li je to moguce?

Ponovo hiljade pitanja i svako ima neku svoju viziju, ideju....Koeljo traga za savrsenom polovinom, koji svi imamo negde. Neko ima samo jednu savrsenu polovinu, a neko ih ima vise....Da li smo pronasli tu polovinu i da li verujete da je mozete pronaci? Trenutni sistem vrednosti i obrazci ponasanja, pravu i istinsku ljubav stavljaju na iskusenje, testiraju je, pa ko je nasao svoju polovinu sjajno, ko nije neka veruje u ljubav i znace kada je bude sreo....

Mozda klinci mogu da nam pomognu :)

1 коментар:

  1. uff, tesko pitanje. Ustvari divno i bitno pitanje na koje je tesko dati odgovor. Mada, mozda je bolje ne davati odgovor; plasim se da bi odgovor pruzio nista drugo osim ogranicenja (granica) za bezuslovno sirenje pojave zvane ljubav. Moja definicija bi bila: kombinacija svega sto jesmo, svega sto mozemo i hocemo da budemo, zasnovana na hedonizmu, koja nas cini zadovoljnim.

    ОдговориИзбриши